Drents college en Statenleden moeten meedoen aan nieuwjaarsduik, Jumelet zegt meteen toe

Nieuwjaarsduik
Een eerdere nieuwjaarsduik in de Wijk © RTV Drenthe / Kim Stellingwerf
Drentse politici moeten op 8 januari meedoen aan een nieuwjaarsduik in de provincie. Althans, dat vindt de partij Sterk Lokaal Drenthe die daar een motie voor indiende. Die oproep werd aangenomen in de laatste Statenvergadering van het jaar.
Alleen PVV, Forum voor Democratie, Partij voor de Dieren, D66, Lijst Pormes en één lid van de zeventienkoppige BBB-fractie stemden tegen (33-8). "Als het even kan, kom ik kijken. Maar ik duik niet mee", zei Jetta Klijnsma, de commissaris van de Koning in Drenthe.

Jumelet gaat het water in

Het college van Gedeputeerde Staten moet er sowieso aan geloven. In de motie staat namelijk specifiek dat het college, samen met de bestuursondersteuning en het management van de provincie, moet meedoen aan de provinciale nieuwjaarsduik in de Baggelhuizerplas bij Assen. Gedeputeerde Henk Jumelet, die sport in zijn portefeuille heeft zitten, beloofde in ieder geval namens het college in het water te duiken.

Zwembroek aan

De motie roept op om "per fractie met een afvaardiging" deel te nemen aan het evenement op maandag 8 januari. Volgens Statenlid Alfred Schoenmaker van Sterk Lokaal Drenthe is het in het kader van "het zittende beroep van GS- en PS-leden goed om in beweging te blijven". Hij beloofde zelf ook zijn zwembroek aan te trekken als de motie met een "overweldigende meerderheid" zou worden aangenomen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.