Vaten met drugsafval gevonden in Roderesch

Aan de Zuiderdrift in Roderesch zijn gisteren veertien vaten gevonden waar waarschijnlijk drugsafval inzat. Specialisten van de politie onderzoeken wat er precies in de vaten zit. De vondst werd gistermiddag gemeld.

"De Zuiderdrift is een afgelegen gebied, dus het zou kunnen dat de vaten er al langer liggen", aldus een politiewoordvoerder. Daarom doet de politie een buurtonderzoek om te achterhalen of mensen in de buurt iets verdachts hebben gezien. "Daar valt natuurlijk ook onder als mensen maandag daar zijn geweest en nog niks zagen liggen. Dan hebben wij een indicatie van het tijdstip waarop het daar gedumpt is.''

Ook in Eexterveen

Eerder werd ook in Eexterveen afval gevonden. Dat gebeurde maandagmiddag aan de Zandvoorterweg. Het staat volgens de politie nog niet vast, maar waarschijnlijk gaat het ook daar om drugsafval.

Ook bij deze vondst doen specialisten van de politie onderzoek naar wat het afval is en waar het vandaan komt. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. De gemeente Aa en Hunze heeft het afval inmiddels opgeruimd.

Meer over dit onderwerp:
112 politie drugsafval roderesch eexterveen
Deel dit artikel: