55 jaar vrijwilligerswerk: lintje voor inwoonster Barger-Oosterveld

Het voormalig gezicht van dorpshuis De Barnstee in Barger-Oosterveld, Tiny Bos-Fuhler, heeft een lintje gekregen. Bos zet zich al 55 jaar als vrijwilliger in voor allerlei activiteiten in het dorp en kreeg de onderscheiding gisteren uit handen van burgemeester Eric van Oosterhout van Emmen.

In 1965 begon Bos als bestuurslid van De Barnstee. Tot 2010 was ze het gezicht van het dorpshuis in het buurdorp van Emmen. Daar deed ze niet alleen bestuurstaken, maar werkte ze ook actief mee. Zo verzorgde ze bij jubilea, verjaardagen en andere feesten de bediening, de afwas en schoonmaakwerkzaamheden.

Dorpskrant

Verder zette Bos zich door de jaren heen in voor de Dorpskrant van Barger-Oosterveld en organiseerde ze activiteiten in het dorp als de Palmpasenoptocht en het oud papier halen voor de St. Gerardusschool.

Seniorenvereniging

Op dit moment is ze nog bestuurslid van de seniorenvereniging Barger-Oosterveld e.o.. Dat werk doet ze sinds 1995. Ze verzorgt sindsdien ook allerlei activiteiten, zoals spelletjesmiddagen en een jaarlijks uitje. Na een vergadering van die vereniging, gisteren in dorpshuis De Barnstee, werd Bos verrast met de onderscheiding. Ze is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Deel dit artikel: