Wilhelmina Ziekenhuis Assen opent Spoedplein

(Rechten: RTV Drenthe/Fred van Os)
(Rechten: RTV Drenthe/Fred van Os)
In het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA) is vandaag het nieuwe Spoedplein geopend. De Spoedeisende Hulp en de Huisartsenspoedpost zitten voortaan op één plek en maken daar gebruik van dezelfde ontvangstbalie en spreekkamers.
Met de komst van het Spoedplein is er nu een gemeenschappelijke wacht- en ontvangstruimte ontstaan voor beide afdelingen. Zorgverleners van de Spoedeisende Hulp (SEH) en de Huisartsenspoedpost (HAP) kunnen door het Spoedplein gemakkelijker met elkaar samenwerken en gebruikmaken van elkaars kennis en kunde. Er zijn extra spreekkamers gebouwd, waardoor er meer ruimte is voor de HAP dan eerder. Overdag kan ook de SEH de extra spreekkamers gebruiken.
De bouw van het Spoedplein is het resultaat van een nauwere samenwerking tussen het WZA en de Centrale Huisartsendienst Drenthe. Nieuw is de open ontvangstbalie. Patiënten kunnen zo sneller in contact komen met medewerkers van de samengevoegde afdelingen.
De HAP-tent die nog voor het ziekenhuis staat, wordt afgebroken. Binnenkort start het WZA met de verbouwing van de SEH.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl