Geen vakantiegangers, maar toch 'drukste maand sinds jaren' voor vliegveld

Hoewel passagiersvluchten vanwege het coronavirus niet werden uitgevoerd in juni, beleefde Groningen Airport Eelde naar eigen zeggen 'de drukste maand sinds jaren'. Het aantal vliegbewegingen groeide afgelopen maand met bijna 50 procent ten opzichte van vorig jaar.

De grote stijging komt door het toegenomen aantal lesvluchten. Sinds mei zijn KLM Flight Academy en MartinAir Flight Academy samengevoegd en gevestigd op de noordelijke luchthaven. Door het coronavirus liepen de lesvluchten vertraging op, maar in juni werd er volop gevlogen. Afgelopen maand zijn er ruim 2.800 lesbewegingen uitgevoerd, terwijl dat vorig jaar rond dezelfde tijd ongeveer 800 bewegingen waren.

Het zonnige weer leverde ook een bijdrage aan de stijging van het aantal vliegbewegingen. Het aantal privévluchten was met meer dan 1.200 bewegingen - net als de lesvluchten - hoger dan in juni vorig jaar.

Weer commerciële vluchten

Vorige week vertrok na maanden voor het eerst weer een commerciële vlucht vanaf Groningen Airport Eelde. Ruim 150 passagiers vlogen toen naar Griekenland.

Lees ook: