12 verdachten aangehouden voor diefstal crossmotoren

De politie heeft in totaal twaalf mensen aangehouden voor de diefstal van crossmotoren en gewone motoren in de gemeenten Assen en Aa en Hunze. Vijf verdachten zitten nog vast.

Begin dit jaar werden op meerdere plekken motoren gestolen uit schuren en garages. Eind maart werden al drie verdachten aangehouden nadat zij gestolen motoren uit een bus gooiden bij Emmen. Onderzoek leverde een verband op met de gestolen motoren in Assen en Aa en Hunze en resulteerde uiteindelijk in de aanhouding van nog eens negen verdachten.

Bij huiszoekingen werden in een pand in Assen 'een groot aantal onderdelen' van crossmotoren aangetroffen. De politie vermoedt dat er nog veel meer onderdelen zijn buitgemaakt die op de illegale markt zijn gebracht.

Jongste is 19

Van de twaalf verdachten is de jongste 19 jaar oud, de oudste is 51. Ze komen uit Assen, Delfzijl en de gemeente Tynaarlo. De vijf die vastzitten worden door de politie aangemerkt als hoofdverdachten.

De politie onderzoekt of er verbanden zijn met andere zaken. Het vermoeden bestaat dat de groep ook verantwoordelijk is voor diefstal en heling van elektrische fietsen en scooters in heel Drenthe. Mogelijk volgen er nog meer aanhoudingen.

Lees ook:

Deel dit artikel: