Mountainbiker Ramses Bekkenk onderweg voor nieuwe poging Drentse monstertocht

MOUNTAINBIKEN - Ramses Bekkenk (43) uit Alkmaar doet opnieuw een poging om de zogeheten 75ONE Challenge in Drenthe te volbrengen. In mei strandde zijn poging na 700 van de 750 kilometer. Vanmorgen om 6.30 uur is hij, in alle stilte, in Dwingeloo van start gegaan.

"Hij heeft er deze keer vooraf geen ruchtbaarheid aan gegeven omdat hij wilde wachten op ideale omstandigheden. Als je het vooraf bekend maakt, zit je toch aan een datum vast", zegt Martin Schuttert, de teammanager van Bekkenk bij het KMC-mountainbiketeam.

Onder de noemer 75ONE Challenge rijdt Bekkenk drie bestaande mountainbikeroutes achter elkaar: de Bartje 200, de Drenthe 200 en de Hunebedden 350. In totaal 750 kilometer.

Aanpassingen

"We hebben het deze keer wat anders ingedeeld, Onderweg zijn meer verzorgingsposten. Zo kan hij vaker bidons aanpakken en hoeft hij niet meer met een camelbag, een rugzak met water, te rijden. Zo heeft hij ook minder druk op z'n billen. Want daar had hij de vorige keer behoorlijk last van", zegt Schuttert. "Ook heeft hij nu een ligstuur op z'n mountainbike gemonteerd. Hierdoor kan hij op rechte stukken een andere houding aannemen waardoor z'n achterwerk anders belast wordt."

In mei strandde de monstertocht van Bekkenk na bijna 41 uur fietsen in de buurt van Schoonoord. Vooral de kou en het mulle parcours speelden hem toen parten. "Het heeft de afgelopen tijd wat meer geregend, waardoor de ondergrond wat vaster is. Dat moet wat schelen", besluit Schuttert.

Bekkenk hoopt dinsdagavond tussen 22.00 en middernacht te finishen in Dwingeloo.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
sport mountainbiken Ramses Bekkenk
Deel dit artikel: