Enige Drentse vestiging La Place sluit deuren

De enige Drentse vestiging van La Place gaat niet meer open. Jumbo heeft besloten om 23 van de 80 vestigingen te sluiten vanwege de gevolgen van de coronacrisis, waaronder die aan de Monetpassage in Emmen. Het restaurant was sinds maart al dicht vanwege de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus.

Moederbedrijf Jumbo stelt in een verklaring dat de restaurants een make-over krijgen, waarbij 'gezond en vers eten' een belangrijke rol krijgen. "Voor 23 restaurants zien wij helaas onvoldoende mogelijkheden om het nieuwe concept goed te kunnen uitvoeren. Voor deze vestigingen is een rendabele exploitatie op basis van de nieuwe formule uitgangspunten een onmogelijke opgave", schrijft Jumbo.

Naast Emmen worden ook de vestigingen in onder meer Apeldoorn en Arnhem gesloten. "Voorop staat dat we ernaar streven gedwongen ontslagen zo veel mogelijk te voorkomen en collega's zoveel mogelijk te behouden voor ons bedrijf door ze een andere functie binnen Jumbo of La Place aan te bieden." Hoeveel mensen er bij de vestiging in Emmen werken, is niet duidelijk.

Meer over dit onderwerp:
Emmen Horeca Jumbo La Place
Deel dit artikel: