Vriendengroep Ruinerwold organiseert grote kerstparty: 'Komt veel bij kijken'

Vriendengroep Ruinerwold Kerstfeest
Geen kerstfeest meer bij Klok, dus organiseren zeven vrienden uit Ruinerwold zelf een groot feest © RTV Drenthe / Wouter Westerveld
Kerst en feest? Dan denken de meeste mensen in Ruinerwold aan discotheek Klok, maar de bekende uitgaansgelegenheid is niet meer. Doodzonde, vinden zeven vrienden uit het dorp. Daarom organiseren ze tijdens Kerst zelf meerdere feestjes.
"Vroeger gingen we altijd naar Klok, maar dat kan dus niet meer", legt Kian Compagner van de organisatie uit. "Steeds meer discotheken en kroegen in de buurt sluiten, daarom besloten we om zelf een feest te organiseren. Met name voor de jeugd, maar iedereen is natuurlijk welkom."

Veel geregel

Het is voor de jongens de eerste keer dat ze een groot evenement organiseren. Zaterdag vond de aftrap plaats, toen is voor het eerst feest gevierd in een grote partytent langs de Dokter Larijweg in Ruinerwold. De avond was stijf uitverkocht. "Zo'n 900 mensen hebben we mogen ontvangen en we hebben nul rottigheid gehad", lacht medeorganisator Rick Mulder.
Mensen die een dansje willen wagen kunnen vanavond weer terecht in de partytent. Dan barst het tweede feestje los, maar de vrienden hebben wel gemerkt dat er veel bij komt kijken als je een groot festijn organiseert. "We zijn in februari begonnen en we dachten: dit doen we wel even. Maar dat was niet zo", gaat Mulder verder. "Je moet denken aan veiligheid, het regelen van de tent, drank, pinautomaten. Noem maar op."
(Tekst gaat verder onder de video)
Vriendengroep Ruinerwold organiseert grote kerstparty: 'Komt veel bij kijken'
Ook de regen maakt het niet makkelijker. "Daar hebben we veel gezeik mee gehad. Vrachtwagens die in de modder vast kwamen te zitten. Dat was echt een groot probleem. Maar de regen houdt ons niet tegen hoor. Er moest en zou een groot feest komen", grinnikt Compagner.

Voor herhaling vatbaar

Maar het organiseren van een feestje bevalt de mannen goed. "Zeker weten", gaat Mulder verder. "Als het aan ons ligt doen we het volgend jaar weer." Zelf klinkt hij al wat schor, maar dat komt volgens hem niet door het feesten. "
"Misschien een beetje, maar het komt ook, omdat mijn amandelen eruit zijn gehaald", lacht hij.
Zijn vriend Compagner verheugt zich op een mooie avond. Stiekem trekt hij zelf nog wel een groene knuppel (biertje) open, denkt hij. "Dat gaat wel gebeuren denk ik, maar niet te veel, want we moeten als organisatie natuurlijk nuchter blijven."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.