Evenemententerrein de Wijk krijgt opknapbeurt

Het evenemententerrein in de Wijk wordt dit najaar verhard. Een zegen voor organisatoren van evenementen, want wegzakken in de bodem is er straks niet meer bij.

In september hoopt de gemeente De Wolden dat de schop de grond in gaat. Het terrein aan de Wiltenweg wordt voorzien van grasbetonstenen, de toegangsweg wordt beter verlicht en er komt een vaste elektriciteitsaansluiting. Het terrein kan na aanpassing ook gebruikt worden als parkeerterrein bij evenementen in het dorp.

Wegzakken

De staat van het terrein was organisatoren, en met name de Oranjevereniging, een doorn in het oog de afgelopen jaren. Door de zachte bodem kwamen vrachtwagens en diepladers regelmatig vast te zitten bij het aanleveren van materialen voor evenementen. De sporen in het gras bleven nadien ook nog tijdenlang zichtbaar.

Bij regen waren rijplaten nodig om het terrein begaanbaar te houden. Allemaal extra tijd en extra kosten. De Oranjeverenging drong bij de gemeente aan op aanpak van het terrein en deed al het nodige voorwerk.

Voor de gemeente is het belangrijkste argument dat hulpdiensten altijd het terrein kunnen bereiken en dus wordt er nu werk gemaakt van de verharding van het terrein. Voorlopig heeft De Wolden 150.000 euro beschikbaar voor de aanpak, in oktober moet de klus klaar zijn.

Meer over dit onderwerp:
gemeente De Wolden de Wijk evenemententerrein
Deel dit artikel: