Ruim 160.000 euro cultuursubsidie voor Drentse projecten

De Onlanderij (Rechten: Google Streetview)
De Onlanderij
Het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe heeft in de eerste helft van 2020 in totaal 163.156 euro subsidie gegeven aan totaal 69 projecten op het gebied van cultuur en natuurbeheer in Drenthe.
Voor subsidies uit de gemeente Tynaarlo krijgt het Cultuurfonds geld van het Jenny Vrieling Fonds. Tynaarlo krijgt met 41.490 euro het meeste geld uit het Cultuurfonds, waarvan 10.000 euro gaat naar Natuurmonumenten voor de aanleg van speelnatuur van OERRR de Onlanderij.
Ook komt er 8.000 euro subsidie voor het herinrichten van het Glasmuseum Nieuw-Buinen. De Historische Vereniging Nieuw-Buinen/Buinerveen wil in het Multifunctionele Accommodatie Noorderbreedte de bibliotheek samen met de glascollectie en activiteiten huisvesten. In november 2018 werd het onderkomen van de Historische Vereniging onbruikbaar na een brand.

Nieuwe muziekinstrumenten

Theatervoorstelling 'Mijn liefde is een koorts' krijgt 7.500 euro en moet in mei 2021 in première gaan. Het 'intergenerationele, multiculturele en multidisciplinaire project' heeft als doel om de samenleving dichter bij elkaar te brengen. De bedoeling is om verhalen te delen door interviews vast te leggen op camera. De voorstelling wordt gemaakt door Stichting Be-wonder/Roodpaleis.
Het laagste bedrag gaat naar muziekvereniging Excelsior in Oosterhesselen. Zij krijgen 250 euro voor het aankopen van nieuwe muziekinstrumenten.
Na 25 september kunnen culturele projecten opnieuw een subsidie aanvragen bij het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.