Stelling: Ik laat me bij het eerste het beste kuchje testen

Veel mensen gaan toch naar buiten als zij klachten hebben die horen bij het coronavirus. Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) op basis van een onderzoek in samenwerking met de GGD'en.

Ruim 50.000 mensen werd gevraagd naar wat ze vonden van de coronamaatregelen en of ze zich er zelf aan hielden. De meeste mensen gaven aan het eens te zijn met de maatregelen, maar 80 procent zei vervolgens toch naar buiten te gaan met symptomen van het coronavirus, zoals verkoudheid of koorts. 40 procent van de ondervraagden ging met klachten naar het werk. Slechts 12 procent van de mensen liet zich testen op het virus.

Veel mensen hebben zich nog niet laten testen, omdat ze niet weten wanneer dit precies mag. De voorwaarden vinden ze onduidelijk, meldt het RIVM. Ook wijten veel mensen de klachten aan andere oorzaken, zoals hooikoorts.

Stelling

Laat jij je direct testen zodra je begint te hoesten, lichte keelpijn hebt, een snotneus of verhoging? Of wacht je liever af of de symptomen erger worden voor je een gang naar de teststraat overweegt?

Meer over dit onderwerp:
stelling corona testen
Deel dit artikel: