Twee schuren en twee woningen in Valthermond door brand verwoest

Aan het Zuiderdiep in Valthermond zijn gisteravond twee schuren volledig door brand verwoest. Het pand naast één van de schuren heeft dusdanig veel rook- en waterschade opgelopen dat het onbewoonbaar is. Bij de brand is asbest vrijgekomen.

In dat pand zaten twee woningen. Het huis naast de andere schuur is door de brandweer nat gehouden, om te voorkomen dat de brand overslaat.

Benzinepomp

Eén van de afgebrande loodsen is zo'n 200 vierkante meter en stond achter Top Keukens en Top Catering. Top Keukens en Top Catering zaten in het pand dat onbewoonbaar is.

Ook liep de benzinepomp aan de voorkant van de panden gevaar. Er waren meerdere brandweerkorpsen opgeroepen om ervoor te zorgen dat de benzinepomp geen vlam vat.

Er zijn geen gewonden gevallen bij de brand. Er was wel een brandweerman met lichte klachten, maar hij kon even later zijn werk hervatten.

In de wijde omgeving was de rookpluim van de brand te zien. Bij aankomst van de brandweer was de brand al dermate uitslaand dat ze weinig water hebben gebruikt, om er zo voor te zorgen dat de rookpluim recht omhoog ging.

Volgens brandweerwoordvoerder Marcel van Alphen is er geen NL-Alert afgegeven, omdat de rook recht omhoog gaat. Burgemeester Jan Seton kwam ter plaatse en liet zich bijpraten over de brand.

Meer over dit onderwerp:
brand Valthermond gemeente Borger-Odoorn
Deel dit artikel: