Expositie van creatieve mondmaskers in Emmen als eerbetoon aan de zorg

Een voorbeeld van een inzending (Rechten: Galerie bij Leth)
Een voorbeeld van een inzending
Een expositie van vijftig creatieve mondkapjes. Kunstenaar Ingo Leth uit Emmen organiseert het als eerbetoon aan de zorgmedewerkers vanwege het coronavirus.
"Dat verdienen zij", licht Leth toe. "Iedereen applaudisseert voor hen, maar als puntje bij paaltje komt, staat de politiek niet achter een loonsverhoging. Dat vind ik echt belachelijk. Ze worden dan niet serieus genomen. Hiermee willen we de zorgsector steunen op een creatieve manier."

'Hoe gekker, hoe beter'

Iedereen die zelf een mondkapje maakt, op welke manier dan ook, kan deze insturen naar Leth. "Het stroomt nu wel binnen. Ik heb nu twintig tot vijfentwintig mondkapjes binnen. Er zitten de gekste dingen tussen. Maar dat is ook het motto: hoe gekker, hoe beter." Zo zijn er creaties van blik gemaakt, maar ook is er een mondmasker-bokaal binnengekomen.
Vanaf 10 augustus zet de Emmenaar de creaties online en kan er gestemd worden. De vijftig mondmaskers met de meeste stemmen worden geëxposeerd bij Leth in de galerie. Het project wordt door de provincie Drenthe ondersteund en is vanaf 14 september te zien.

Wens voor expositie in ziekenhuis

"Maar de wens is ook om daarna in een ziekenhuis of iets dergelijks te exposeren, zodat ook de zorgmedewerkers, voor wie dit is, het zelf kunnen zien als ze naar hun werk gaan", besluit Leth. "Dat zou echt gaaf zijn."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.