Kort geding tegen landbouwminister om voermaatregel

een trekker en minister schouten van Landbouw (Rechten: De Vries Media / AP)
een trekker en minister schouten van Landbouw
Stichtingen Stikstofclaim en AgriFacts spannen een kort geding aan tegen minister Schouten van Landbouw. Jan Cees Vogelaar van AgriFacts wilde van de minister de berekeningen en onderbouwing van het plan om de hoeveelheid eiwit in veevoer te verminderen, om de stikstofuitstoot van koeien omlaag te brengen. Die heeft de stichting dus niet gekregen.
Het ministerie kreeg van de twee organisaties tot vandaag 12.00 uur de tijd.
"Het ultimatum is verstreken. LNV kwam met een brief over de WOB-procedure, maar helaas niet met de gevraagde onderbouwing van de voermaatregel", zeggen de stichtingen tegen het persbureau ANP. "Wij willen geen WOB, dat duurt te lang, en daarom is besloten het kort geding in gang te zetten."
Vogelaar lichtte eerder bij NPO Radio 1 toe dat hij al bijna twee weken bezig is om die onderbouwing te krijgen, maar volgens hem doet het ministerie geheimzinnig. "Ze hebben zich gebaseerd op berekeningen die ze intern hebben laten maken door iemand die geen veevoerdeskundige is. Die een gemiddelde koe, met een gemiddeld productiestadium, met een gemiddelde productie heeft genomen, en daar de eiwitvoeding van genomen heeft."

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.