Klappertandende waaghalzen te water tijdens nieuwjaarsduik Hoogeveen

De één ligt nog bij te komen van oudejaarsnacht, de ander staat alweer schaars gekleed in de startblokken. Dat laatste was te zien in Hoogeveen, waar een paar honderd mensen zich voor een nieuwjaarsduik verzamelden.
Het strandje van Nijstad vormde het decor van de hordes waaghalzen die - getooid met een Unox-muts - een nat lijf haalden. De koukleumen hadden het extra zwaar.
Bekijk hier hoe iedereen fris het nieuwe jaar indook.
Klappertandende waaghalzen te water tijdens nieuwjaarsduik Hoogeveen

Nieuwe traditie

Dayen Drenth is een van de mensen die de nieuwjaarsduik in Hoogeveen nieuw leven inbliezen. "Wij dachten: we gaan er weer een organiseren als het kan."
Ze hoopt dat vanaf vandaag een nieuwe traditie is geboren. "Jaarlijks een rondje Nijstad lopen, van zo'n 5 kilometer, en daarna het water in. Het weer is hopelijk goed, dus we gaan het zien", zegt ze met een positief gemoed.

Belangstelling

Met hoevelen ze om klokslag twaalf uur staan te trappelen, durft Drenth op voorhand niet te zeggen. "Ik heb wel heel veel berichten gehad, dus ga ervan uit dat er veel animo is."
En waarom ook niet? "Dit is hartstikke leuk", beaamt ze. "Het is helemaal gratis, iedereen kan gewoon komen. Met een grote groep is het natuurlijk helemaal mooi."
Achteraf staat Drenth perplex over de grootte van de meute die zijn opwachting maakte voor de nieuwjaarsduik. Emotioneel: "Dit had ik nooit verwacht!"

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.