Stadslichtfestival Hoogeveen wint prijs Hoogevener van het jaar

Hoogevener van het jaar
Stadslichtfestival Hoogeveen wint prijs © RTV Drenthe - Kim Stellingwerf
De organisatie van Stadslichtfestival Hoogeveen heeft de prijs Hoogevener van het jaar 2023 gewonnen. De bekendmaking vond plaats in de Tamboer tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente. Volgens de jury waren er het afgelopen jaar prachtige initiatieven, maar stak het lichtspektakel erboven uit.
Tijdens het Stadslichtfestival kunnen bezoekers in december genieten van laserlichtshows, een kerstmarkt en optredens van lichtkunstenaars. Eind vorig jaar was de tweede editie van het festival. De club volgt politiek verslaggever Merel Ek van Hart van Nederland op, zij won vorig jaar de prijs.
"De Hoogevener van het Jaar 2023 onderscheidt zich niet alleen door het verbinden van inwoners van Hoogeveen, maar verbindt ook verschillende organisaties met elkaar die zich voor Hoogeveen inzetten", legt de jury uit. "Een speciale vermelding dan ook voor de organisaties en vrijwilligers die zich inzetten voor dit evenement."
Stadslichtfestival Hoogeveen
Een lichtspektakel tijdens de tweede editie van het Stadslichtfestival © RTV Drenthe/Kim Stellingwerf
"Een totale verrassing", liet Jan Stam namens de winnaars weten. "Een aantal jaren geleden kwamen we met het idee om een jaarlijks evenement te organiseren. De Noorderlichtjesparade stopte bijvoorbeeld. Dus kwamen met dit idee. Alleen corona gooide roet in het eten, maar in 2022 konden we voor het eerst echt los en een jaar later ook. We zijn erg blij met de prijs."

Jong Hoogevener van het jaar

Priscilla Boertien heeft de titel Jong Hoogevener van het jaar binnengehaald. De 14-jarige Hoogeveense wordt beloond voor haar werk als vrijwilliger bij Urban Arts Junior, HQ-6 en CultuurKlik. Ook is ze werkzaam op een manege en helpt ze bij verzorgingstehuis Kloosterstaete.
Priscilla Boertien is Jong Hoogevener van het jaar
Priscilla Boertien is Jong Hoogevener van het jaar © RTV Drenthe/Kim Stellingwerf

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.