Negen nieuwe Drentse coronapatiënten

In Drenthe is er in de periode 7 tot en met 21 juli bij negen mensen het coronavirus geconstateerd. Dat betekent dat er 1,8 personen per 100.000 inwoners besmet zijn met het coronavirus.

Er zijn in diezelfde periode geen nieuwe coronagerelateerde ziekenhuisopnames en sterfgevallen gemeld. Dat blijkt uit de laatste cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Vooral in de gemeente Westerveld neemt het aantal patiënten toe. Daar is bij twee personen het virus geconstateerd, wat inhoudt dat er 10,3 meldingen op 100.000 inwoners zijn. In aantallen stijgt Assen het hardst met vier.

Landelijke opmars

Landelijk is het virus bezig aan een opmars. Er zijn in totaal nieuwe 987 meldingen van nieuwe gevallen. Vorige week waren het er landelijk 534.

Het reproductiegetal, dat aangeeft hoe snel het virus zich verspreidt, is gestegen naar 1,29. Voor het eerst sinds half maart ligt de 'bandbreedte' van het getal geheel boven de 1. Bij een getal van 1,29 besmetten 100 mensen samen 129 anderen.

Het aantal bevestigde besmettingen loopt onder andere op doordat er per 1 juli meer getest wordt. Mogelijk zijn er nog meer besmettingen die niet bevestigd zijn, omdat niet iedereen met klachten zich laat testen.

In verband met het coronavirus heeft RTV Drenthe een speciaal dossier aangemaakt. Daarin houden we je op de hoogte waar in Drenthe sprake is van besmettingen, wat de gevolgen zijn en wat je zelf moet doen zodra je vermoedt dat je het coronavirus hebt. Ook kun je daar je dringende vragen kwijt over het virus.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
ggd corona testen
Deel dit artikel: