Alleen toeschouwers uit regio Drenthe bij NK wielrennen

Dagelijks worden er maximaal 250 wielerfans toegelaten tot het afgesloten terrein (Rechten: Pixabay)
Dagelijks worden er maximaal 250 wielerfans toegelaten tot het afgesloten terrein
De Nederlandse kampioenschappen wielrennen op de VAM-berg bij Wijster zijn volgende maand alleen toegankelijk voor toeschouwers die uit die regio komen. Dagelijks worden er maximaal 250 wielerfans toegelaten tot het afgesloten terrein, in overeenstemming met de geldende coronamaatregelen. Volgens organisator Thijs Rondhuis wordt de nationale titelstrijd "de veiligste koers van Europa".
"We zijn in een zeer langdurig proces met alle vergunningverleners waarbij we op dit beleid zijn uitgekomen. Zij willen dit graag en het past in het beleid van de regering om bij een eventuele nieuwe uitbraak regionale beperkingen in te stellen. Dan helpt zo'n maatregel", vertelt Rondhuis.

Toegangskaarten

Rondhuis weet nog niet op welke manier de toegangskaarten verspreid zullen worden. In ieder geval zullen alle persoonsgegevens van de toeschouwers bij de organisatie bekend moeten zijn.
Behalve voor de regionale traceerbaarheid wil de organisatie met de maatregel ook minder verkeersstromen op gang brengen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.