Seksspeeltjesgroothandel van ondernemer uit Annen breidt fors uit

Veel bedrijven zitten vanwege de coronacrisis in zwaar weer, maar daar heeft ondernemer Eric Idema uit Annen geen last van. Zijn groothandel in seksspeeltjes en andere erotische producten in Veendam breidt uit. EDC Retail bouwt twee nieuwe opslaghallen en Idema verwacht ongeveer 35 nieuwe medewerkers nodig te hebben.

De twee nieuwe hallen worden in totaal drieduizend vierkante meter groot. Ook komt er een extra inpakmachine bij. Met de uitbreiding is een investering van vier miljoen euro gemoeid, zegt Idema tegen RTV Noord. De eerste hal wordt 650 vierkante meter en moet in september klaar zijn zijn. De tweede verrijst volgend jaar en krijgt een oppervlakte van 2.400 vierkante meter.

Recordomzet

Het gaat Idema de laatste jaren voor de wind. Vorig jaar boekte zijn bedrijf een recordomzet van 33 miljoen euro. Hij nam toen ook al veertig nieuwe medewerkers aan. De producten van EDC zijn online te bestellen en worden in China gemaakt. Van daaruit komen ze naar de groothandel in Veendam, waar ze worden verwerkt, ingepakt en naar de klant gestuurd.

Grotere voorraad aanleggen

De nu geplande uitbreiding heeft rechtstreeks verband met de coronacrisis. Die heeft niet alleen de omzet verder opgestuwd, maar ook voor problemen gezorgd. Door de crisis konden lange tijd geen producten vanuit China geleverd worden. Om voorbereid te zijn op een eventuele tweede coronagolf, creëert Idema meer opslagruimte om zelf grotere voorraden te kunnen aanleggen in Veendam.

Meer over dit onderwerp:
economie Annen erotiek Eric Idema seks sekspeeltjes
Deel dit artikel: