Vera Beuke nieuw gezicht van RTV Drenthe

Vera Beuke presenteert maandag voor het eerst Drenthe Nu op TV Drenthe (Rechten: RTV Drenthe/Fred van Os)
Vera Beuke presenteert maandag voor het eerst Drenthe Nu op TV Drenthe
RTV Drenthe heeft een nieuwe presentator: Vera Beuke volgt vanaf maandag Wolter Klok op bij het tv-programma Drenthe Nu. Wolter verruilde RTV Drenthe begin dit jaar voor het SBS-programma Hart van Nederland.
Vera (26) studeerde geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen en volgde daarna een master Journalistiek. In september vorig jaar kwam ze stage lopen bij ROEG! "Als stagiaire had ik regelmatig contact met de nieuwsredactie. Onderwerpen voor ROEG! en nieuws liggen soms best dicht bij elkaar", zegt ze. "Toen mijn stage erop zat, heeft de eindredactie gevraagd of ik wilde blijven als bureauredacteur en verslaggever voor het nieuws."

Grote verrassing

Toen RTV Drenthe een screentest hield, leek het haar leuk om eens te doen en tot haar verrassing viel de keuze op haar. "Ik had nog nooit eerder in de studio gestaan. Wel heb ik ervaring opgedaan als vrijwilliger bij OOG TV, de lokale nieuwszender van de stad Groningen."
"We hebben heel veel talent in huis, dat werd bevestigd tijdens de screentest die we hebben georganiseerd. Daar kwamen maar liefst zes serieuze kandidaten uit. Uiteindelijk is de keus op Vera gevallen", reageert directeur/hoofdredacteur Dink Binnendijk. "Roy van Gool wordt als plaatsvervanger ook toegevoegd aan ons presentatieteam."
<p>Drenthe Nu is elke dag van de week om 17.00 uur te zien op TV Drenthe en wordt vervolgens 's avonds herhaald.</p>

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl