Aangifte tegen noordelijk bedrijf om oplichting voor 1 miljoen euro

De financiële instelling stelt voor 1 miljoen euro te zijn opgelicht (Rechten: Pixabay)
De financiële instelling stelt voor 1 miljoen euro te zijn opgelicht
Een landelijke financiële instelling heeft aangifte gedaan van oplichting en valsheid in geschrifte tegen een bedrijf uit Noord-Nederland dat bijna 1 miljoen euro had geleend voor de ontwikkeling van 'innovatieve verwarmingssystemen'. De politie heeft afgelopen week op meerdere plaatsen in Drenthe en Groningen doorzoekingen gedaan, zegt een woordvoerder.
Er is nog niemand aangehouden. De politie heeft de doorzoekingen gedaan om meer over de bedrijfsadministratie te weten te komen. Op drie auto's, een motor en een boot is beslag gelegd. In welke plaatsen dat is gebeurd, kan de politiewoordvoerder vanwege het onderzoek niet zeggen. "Dat zou te herleidbaar zijn." Ook de namen van de financiële instelling en het Noord-Nederlandse bedrijf noemt de politie voorlopig niet.

Meer gedupeerden

Het politieonderzoek gaat over 'de juistheid en volledigheid' van de informatie die het bedrijf heeft aangeleverd om het ondernemerskrediet los te krijgen. De politie vermoedt dat er mogelijk meerdere gedupeerden zijn en doet daar onderzoek naar. Ook worden getuigen verhoord.