Petitie voor Drentse spoorlijn duizenden keren getekend

De route van de Nedersaksenlijn loopt van Groningen naar Twente (Rechten: RTV Drenthe)
De route van de Nedersaksenlijn loopt van Groningen naar Twente
Amsterdammer Tim Sekac noemt zichzelf 'spoorwegpetitionair'. Van de twaalf spoorlijnen waarvoor hij een (online) petitie is gestart, blijken twee lijnen met een Noordelijke link het populairst.
De petitie voor de Nedersaksenlijn, die van Groningen en via Emmen en Coevorden naar Almelo moet gaan lopen, is veruit het populairst. Liefst 7.185 mensen zetten al hun handtekening onder dit verzoekschrift.
Maar ook de Lelylijn, die van Groningen naar Amsterdam via de Flevopolder zou moeten lopen, blijkt populair. 850 mensen tekenden om die lijn van de grond te krijgen.

Goed voor economie

Waarom de spoorlijnen zo populair blijken? "Omdat het goed is voor de economie", denk Sekac. "Door de polder zit je van Groningen en Drenthe veel sneller in de Randstad. En ook Twente wil goed verbonden zijn met het Noorden. Dan kunnen studenten, forenzen en anderen veel beter op en neer reizen."
Sekac, zelf ook een fervent treinreiziger, is de petities gestart om de druk op de ketel te houden. "Er moet beweging in blijven", zegt hij.

Aanbieden

De Amsterdammer wil de petities te zijner tijd aanbieden. "Bij ProRail, gemeentes, de Tweede kamer, kortom bij iedereen die erover gaat", laat hij weten.

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.