Kat klem in kiepraam, kattenbaasjes kijk uit!

Een akelige toestand gisteren in de Emmer wijk Angelso. Daar zat namelijk een katje klem in een kiepraam.

Het raam was half open, en dus naar binnen toe gekanteld. Het nog jonge katje is tussen het raam en het kozijn vast komen te zitten.

De Dierenambulance Zuidoost Drenthe kreeg een melding binnen over het onfortuinlijke dier. Omdat de kat vast zat op een bovenverdieping, moest de brandweer er aan te pas komen om het beestje te bevrijden.

De brandweer kwam er aan te pas het dier te bevrijden (Rechten: Dierenbescherming)

Verlamde pootjes

Het katje werd uit zijn benarde positie gehaald door een brandweerman op een ladder, maar kwam er helaas niet zonder kleerscheuren vanaf. Eenmaal beneden bleek dat het dier, ondanks dat hij heel erg beweeglijk was, zijn achterpootjes niet meer kon gebruiken.

Gelukkig bleek na een röntgenfoto bij de dierenarts dat er geen gebroken botten in het spel waren. Waarschijnlijk is de bloedtoevoer naar de achterpootjes een poos afgekneld geweest, of heeft het katje een flinke kneuzing opgelopen.

De kat kwam er niet ongeschonden vanaf (Rechten: Dierenbescherming)

Na een nachtje slapen kwam er gelukkig weer wat beweging in zijn ene achterpootje.

De eigenaar, die uiteindelijk weer thuis was, schrok vreselijk en heeft direct het kiepraam beveiligd. Het katje is inmiddels weer thuis.

Let op!

De Dierenambulance doet een oproep aan alle kattenbezitters met kiepramen in huis: "Helaas komen we af en toe ook katten tegen waarbij het slecht afloopt. We willen daarom iedereen gelijk weer waarschuwen: heb je een kiepraam open staan? Zorg voor raambeveiliging, zoals een rooster. Een handdoek tussen het kiepraam kan ook al iets helpen."

Meer over dit onderwerp:
Dierenambulance dieren kat poes kiepraam
Deel dit artikel: