Zanger Bouke is uitgeroepen tot Emmenaar van het Jaar

Tribute battle of the bands bouke
Bouke Scholten tijdens zijn optreden in The Tribute - Battle Of The Bands © Talpa Network
Bouke Scholten mag zich Emmenaar van het Jaar noemen. De zanger kreeg die titel toebedeeld tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Emmen. Hij volgt daarmee festivalorganisator Maik Reuvers op, de winnaar van vorig jaar.
Bouke startte zijn carrière op zijn 18e en hij werd er al snel op gewezen hoe zijn stem als twee druppels water op die van Elvis Presley leek. Als vertolker van het repertoire van 'The King of Rock and Roll' wist hij in 2009 en 2014 twee tv-talentwedstrijden te winnen. Zijn stem kon rekenen op bijval in Amerika.
Tot twee keer toe mocht hij optreden in Graceland in Memphis, het landgoed waar Elvis ooit woonde. Met eigen band en orkest treedt hij sindsdien in stad en land op. Afgelopen jaar wist Bouke opnieuw de winst in de wacht te slepen tijdens The Tribute-Battle of the Bands op SBS6. Het gaf de Emmer zanger landelijke bekendheid. Vervolgens stond hij twee avonden achter elkaar in de Ziggo Dome en trad hij op in Ahoy, op de Zwarte Cross en tijdens het Hello Festival.

Muzikaal boegbeeld

Redenen genoeg om Bouke uit te roepen tot Emmenaar van het Jaar, aldus de gemeente. "Zuidoost-Drenthe koestert hem al vele jaren als een van zijn voornaamste muzikale boegbeelden, de zanger uit Emmen met zijn prachtige stem", luidde het juryrapport.
Bouke was zelf niet aanwezig tijdens de uitreiking vanwege een optreden in Roosendaal. Zijn promotor Marcel Meijer nam de prijs voor hem in ontvangst. Naast de zanger waren voetbaltrainer Joseph Oosting en taalambassadeur Dennis Bos genomineerd.
Bouke
De promotor van Bouke, Marcel Meijer (midden), nam de prijs in ontvangst © RTV Drenthe

Hilde Trip winnaar Cultuurprijs

Bouke was ook genomineerd voor de Emmer Cultuurprijs, naast schrijver Rob Stoker, artiest Màvcase en beeldend kunstenaar Hilde Trip. Laatstgenoemde viel uiteindelijk de eer te beurt. Trip laat zich inspireren vooral inspireren door de natuur en verwerkt onder meer zaden, bladeren, veren, boomschors en grassen tot wandobjecten.
Tijdschriften als Happinez Magazine, Eden Magazine en Floral Design hebben aandacht aan haar besteed en haar werk is te zien geweest in galeries in Nederland, Duitsland, Frankrijk en Engeland.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.