Stelling: Ik eet gezonder om risico's bij corona te verkleinen

Het Verenigd Koninkrijk start een overheidscampagne die Britten moet aansporen om minder ongezond te eten. Uit meerdere onderzoeken blijkt het coronavirus patiënten met fors overgewicht bovengemiddeld te treffen.

Om de Britten gezonder te laten leven worden advertenties voor junkfood tot 21.00 uur niet meer op de televisie en online getoond en mogen winkels snoep en chocola niet meer bij de kassa leggen. Verder komt er een einde aan 'twee halen, een betalen'-acties voor ongezonde producten en moeten menukaarten voortaan het aantal calorieën in een menu vermelden. Ook worden Britten aangespoord om meer te gaan bewegen.

Moeite

De Britse premier Boris Johnson kreeg zelf corona en werd daarna ernstig ziek. Volgens hem kwam dit doordat hij te zwaar was. Na zijn opname op de intensive care besloot hij af te gaan vallen. "Ik had net als veel andere mensen moeite om gewicht te verliezen", zegt Johnson. "Maar je voelt je veel energieker als je minder zwaar wordt. En je beschermt je gezondheid."

Stelling

Hoe zit het met jou? Let jij sinds het uitbreken van het coronavirus ook beter op je gezondheid? Of laat je die hamburger, chocoladereep of zak chips toch niet liggen?

In verband met het coronavirus heeft RTV Drenthe een speciaal dossier aangemaakt. Daarin houden we je op de hoogte waar in Drenthe sprake is van besmettingen, wat de gevolgen zijn en wat je zelf moet doen zodra je vermoedt dat je het coronavirus hebt. Ook kun je daar je dringende vragen kwijt over het virus.

Meer over dit onderwerp:
stelling corona overgewicht
Deel dit artikel: