Stelling: Alle vakantiegangers die terugkomen uit het buitenland moeten getest worden

Het Outbreak Management Team (OMT) komt vandaag samen om te praten over het verplichten van mondkapjes buiten het openbaar vervoer.

Ook wordt er besproken of vakantiegangers die terugkeren uit het buitenland getest moeten worden op corona. In Duitsland worden reizigers uit risicogebieden getest, bij een negatief resultaat hoeven deze reizigers, niet veertien dagen verplicht in isolatie.

Eerder werd al bekend dat het rioolwater op Schiphol de hoogste concentratie virusdeeltjes heeft van heel Nederland. Wat duidt op veel mensen met corona die met het vliegtuig ons land binnenkomen.

Stelling

Is het testen van vakantiegangers ook een goed idee voor Nederland? Moeten mensen die in het buitenland zijn geweest, getest worden op het coronavirus?

In verband met het coronavirus heeft RTV Drenthe een speciaal dossier aangemaakt. Daarin houden we je op de hoogte waar in Drenthe sprake is van besmettingen, wat de gevolgen zijn en wat je zelf moet doen zodra je vermoedt dat je het coronavirus hebt. Ook kun je daar je dringende vragen kwijt over het virus.

Meer over dit onderwerp:
stelling coronavirus corona
Deel dit artikel: