Wapen van Westerbork en Bobobar failliet: 'Door corona konden we hoofd niet boven water houden'

Het Wapen van Westerbork (Rechten: Google Streetview)
Het Wapen van Westerbork
Het Wapen van Westerbork en discotheek Bobobar in Westerbork zijn failliet. Het faillissement is gisteren goedgekeurd. Volgens eigenaren Nico en Kim van der Veen is het coronavirus de reden dat ze het hoofd financieel niet meer boven water konden houden.
"Vijf maanden geleden leek alles nog zo mooi, we hadden een gezond bedrijf, ons team van medewerkers ver voor het seizoen op orde, geweldige evenementen op de planning en de horeca liep in het algemeen erg goed. En toen kwam het coronavirus", staat te lezen hun website. Het eigenaarsduo dacht het wel twee of drie maanden uit te kunnen zingen, maar vijf maanden is ze te veel geworden.
Ze namen zes jaar geleden het eetcafé en de discotheek over en hebben niet genoeg buffer op kunnen bouwen om door te kunnen gaan. "Wij kunnen niet alleen bestaan van lunch en diner. Wij moeten een Bobobar gevuld hebben, het vuur onder de schoenen lopen op het terras tijdens feesten/evenementen en in het weekend tot in de late uurtjes een volle bar bedienen."

Onvoldoende perspectief

De buffer die wordt opgebouwd in de zomer met lunch, diner, terrassen en de Bobobar zorgt er in normale jaren voor dat ze de winter doorkomen. Nu die buffer niet wordt opgebouwd zien Nico en Kim van der Veen geen mogelijkheid meer om door te gaan. Omdat ze de eerste vijf jaar schulden moesten aflossen hebben ze ook geen extra geld opzij kunnen leggen om onvoorziene zaken op te kunnen vangen.
Het perspectief voor de toekomst is voor het Wapen van Westerbork niet voldoende om door te kunnen gaan en ze hopen het bedrijf te kunnen sluiten zonder te hoge schulden en privéconsequenties.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.