ANWB verwacht dat topdrukte door kou tot vrijdag aanhoudt

Wegenwacht ANWB
De Wegenwacht van de ANWB schiet een weggebruiker met een lege accu te hulp © ANP / Koen van Weel
De ANWB verwacht dat de topdrukte bij de Wegenwacht als gevolg van de kou tot en met vrijdag aanhoudt. Tot die tijd zijn extra wegenwachten op de weg om de vele pechmeldingen aan te kunnen.
Ook vandaag is het een zeer drukke dag voor de Wegenwacht. Tot 11.30 uur kwamen er zo'n 2.900 meldingen binnen van pechgevallen bij de ANWB Alarmcentrale in Assen. De meeste problemen komen door kapotte en lege accu's, waardoor auto's niet starten. Maar de ANWB moet ook uitrukken voor vastgevroren sloten, remmen en portieren.

Medewerkers gevraagd vrije dag op te offeren

Trainingen en cursussen gaan niet door om meer wegenwachten op de weg te hebben, zegt een woordvoerster. Ook is medewerkers gevraagd hun vrije dagen op te offeren.
Gisteren kreeg de Wegenwacht rond de 7.600 meldingen en de woordvoerster verwacht dat het ook vandaag weer die kant op gaat. Op een normale dinsdag en woensdag zijn er zo'n 3.500 tot 4.000 pechgevallen.
Door de drukte moeten automobilisten rekening houden met langere wachttijden dan gebruikelijk, waarschuwt de woordvoerster.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.