Zoon Erik Dekker naar Jumbo-Visma

David Dekker op het podium na het behalen van de nationale titel bij de beloften een jaar geleden (Rechten: ANP / Vincent Jannink)
David Dekker op het podium na het behalen van de nationale titel bij de beloften een jaar geleden
WIELRENNEN - David Dekker, de regerend Nederlands kampioen bij de beloften én zoon van voormalig prof Erik, maakt de overstap naar Jumbo-Visma. De 22-jarige geboren Belg, die fietst met een Nederlandse licentie, tekent een contract voor twee jaar bij het Nederlandse WorldTour-team. Hij komt over van SEG Racing Academy.
Volgens Dekker is het een logische stap in zijn carrière. "Ik heb grote stappen gezet in mijn ontwikkeling. Daarmee heb ik deze transfer afgedwongen. Ik hoop me de komende jaren te kunnen focussen op het sprinten. Van een grote sprinter als Dylan Groenewegen kan ik veel leren."
Dekker, die zichzelf ziet als een Drentse inwoner van België, veroverde vorig jaar het rood-wit-blauw bij de beloften en wist eerder dit jaar (nog voor de coronapandemie uitbrak) de Dorpenomloop Rucphen én de Ster van Zwolle op zijn naam te schrijven.
Sportief directeur Merijn Zeeman van Jumbo-Visma kijkt uit naar de komst van Dekker. "David is dit voorjaar bij SEG Racing Academy definitief doorgebroken met goede prestaties in de weinige koersen die zijn verreden. We denken dat hij een talentvolle sprinter is, die in onze structuur rustig kan doorgroeien."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.