Gijs Kamp sprint op Fries natuurijs naar zege op internationale kortebaanwedstrijd

Gijs Kamp uit Roden
Gijs Kamp uit Roden wint kortebaanwedstrijd op Fries ijs © Omrop Fryslân
SCHAATSEN - Gijs Kamp uit Roden heeft de allereerste kortebaanwedstrijd op natuurijs van dit seizoen op zijn naam geschreven. In het Friese Nijelamer was hij in de finale sneller dan Johan Talsma uit Hallum.
Talsma was afgelopen jaar nog de winnaar in Nijelamer, meldt Omrop Fryslân. Winnaar Kamp genoot gisteravond van de kwaliteit van het ijs. "Maar jemig, wat is het koud joh", constateerde Kamp, die maar wat blij is met zijn zege. "Echt heel vet. Het is fantastisch dat het ook dit jaar weer kon."

Voorlopig weer klaar

Met 74 deelnemers stond er een recordaantal schaatsers aan de start in Nijelamer. De wedstrijd had met deelnemers uit Finland, Australië, Engeland, Nieuw-Zeeland en Portugal zelfs internationale allure.
De kortebaanwedstrijd in Nijelamer is voorlopig ook weer de laatste, want vanaf vanmiddag gaat het weer dooien. Kamp won 250 euro en een wisselbeker, al was ie daar niet van op de hoogte. "Hoppa, die gaat mee naar huis."
Gijs Kamp wint kortebaanwedstrijd op Fries ijs

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.