Wilma's zonnebloemactie laat zorgcentra stralen

Als het aan Wilma Joling uit Hooghalen ligt, kleurt heel Nederland geel met zonnebloemen. Ze heeft de actie Laat Nederland Bloeien Samen opgestart om zoveel mogelijk zonnebloemzaadjes en zonnebloemen te verspreiden.
Met haar kleindochter zaaide Joling groentezaadjes, maar door de coronamaatregelen konden ze elkaar niet opzoeken. Joling bedacht een oplossing: ze maakte de zaadjes klaar en bezorgde telkens een zakje, zodat haar kleindochter en zij apart de zaadjes konden planten. Haar zoon stelde voor om die actie groter te maken en zo ontstond Laat Nederland Bloeien Samen.
Joling heeft vroeger zonnebloemen geteeld en houdt erg van de bloem. Daarmee was de keuze snel gemaakt. Ze kocht vijfduizend zaadjes en haar dochter, die grafisch vormgeefster is, ontwierp een mooi kaartje om ze in te doen. Die kaartzakjes verspreidt ze en inmiddels staan ook de eerste zonnebloemen bij haar in bloei.

Bloemen voor zorgcentra

Tijdens de lockdown wilde ze graag iets doen voor de bewoners in zorgcentra, die geen bezoek mochten ontvangen. "Ik vind het ontzettend sneu en daarom is het mooi om juist daar een bloemetje langs te brengen." Zelf heeft Joling duizend zonnebloemen en ze heeft nog eens 14.000 zaadjes verstuurd.
Ook bij zorgcentrum De Vijverhof in Assen hebben de bewoners geluk. Joling komt langs met zonnebloemen uit haar eigen tuin. Ze heeft beloofd elke week nieuwe bloemen te bezorgen, tot ze niet meer bloeien.
<p>Wil je ook graag zonnebloemzaadjes ontvangen of gewoon de actie volgen? Kijk dan op de Facebookpagina van <a href="https://www.facebook.com/wilma.joling.54">Laat Nederland Bloeien Samen</a>.</p>

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.