Onbegaanbare zandweg naar Bospub Dwingeloo omgetoverd tot strakke klinkerweg

Het was misschien wel de meest besproken weg van Dwingeloo, de zandweg naar de Bospub bij het Dwingelderveld. De weg was de afgelopen jaren regelmatig onbegaanbaar door diepe kuilen en grote modderpoelen.

"Er zijn fietsers gevallen en auto's van gasten liepen regelmatig vast", vertelt Aniek van der Meiden van de Bospub. "Het was soms zo erg dat we een trekker moesten huren om een auto eruit te halen."

Maar sinds kort behoren de kuilen en modderpoelen tot het verleden. De weg is verhard. "De weg ligt er nu strak in", aldus Van der Meiden. "Met prachtige klinkers die afkomstig zijn uit Lhee, die waren daar door een herinrichting niet meer nodig."

Tekst gaat verder onder de foto

De klinkers in de Bosrand liggen er strak in (Rechten: RTV Drenthe/Robbert Oosting)

Jarenlange gesprekken

Aan de verharding gingen jarenlange gesprekken met de gemeente vooraf. "Daar was eerst in principe het beleid dat een onverharde weg een onverharde weg moest blijven", zegt Van der Meiden. "Maar twee jaar terug was de situatie zo erbarmelijk slecht dat is besloten om er mee aan de gang te gaan en nu is alles gelukkig voor elkaar."

Gisteren was er een officieel momentje met een aantal buren en Rikus Jager, de burgemeester van de gemeente Westerveld. "Die heeft een lintje doorgeknipt en we hebben wat gedronken op de goede afloop."

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Dwingeloo Bospub Bosrand
Deel dit artikel: