Taak- en celstraf voor inbrekers wasstraat Emmen

Voor een inbraak in een wasstraat in Emmen zijn twee mannen van 19 en 20 jaar uit Klazienaveen veroordeeld tot een werkstraf van 60 uur. De twee vernielden in de nacht van 10 oktober vorig jaar met een breekijzer een stofzuigerinstallatie en namen het kleingeld mee.

Tijdens de kraak zat een 26-jarige man uit Coevorden een eindje verderop in zijn auto te wachten. De inbraak bij de wasstraat was niet van tevoren bedacht. De drie reden onder invloed van drugs rond en bij de wasstraat ontstond het idee om de muntautomaat open te breken. Een beveiliger die toevallig passeerde zag de actie en gaf het kenteken van de auto door aan de politie.

Dollemansrit

Agenten zagen de bewuste auto in Emmen rijden en gaven een stopteken. De automobilist gaf gas en stoof er vandoor. Na een dollemansrit door Emmen reed de politie de vluchtauto klem. De jongste gooide de deur open en nam de benen. Hij werd een dag later alsnog door agenten van huis gehaald.

De autobestuurder uit Coevorden kreeg voor zijn rol een celstraf van 64 dagen, waarvan 60 dagen voorwaardelijk. Hij heeft zijn straf in voorarrest uitgezeten en hoeft niet meer de cel in.

Schot

De Coevordenaar kreeg voor rijden onder invloed een rijontzegging van een jaar, waarvan acht maanden voorwaardelijk opgelegd.
Hij stond ook terecht voor verboden wapenbezit. Agenten vonden op 10 september bij een fastfoodrestaurant in Emmen meerdere wapens in de auto van de man. Die waren van de 19-jarige uit Klazienaveen, die op dat moment bij hem in de auto zat.

De agenten kwamen de wapens op spoor nadat bij het restaurant een schot was gelost. De 19-jarige bekende dat hij diegene was die een pistool uitprobeerde.

Door een fout bij het Openbaar Ministerie stond de 19-jarige vrijdag niet terecht voor verboden wapenbezit. Daarvoor moet hij later opnieuw bij de rechter verschijnen.

Meer over dit onderwerp:
Emmen 112 inbraak Justitie wasstraat
Deel dit artikel: