'Caravan en camper in trek bij jonge mensen'

Steeds meer jonge mensen hebben sinds de uitbraak van het coronavirus een caravan of camper aangeschaft. Het aantal caravaneigenaren in de leeftijd tot en met 35 jaar groeide tussen 1 april en 1 juli 2020 in Drenthe met 8,4 procent tot bijna 1.000. Bij de campers steeg dat aantal met 18,3 procent tot 142. Dat staat in cijfers van BOVAG en RDC.

Landelijk steeg het caravanbezit onder jongeren met gemiddeld 6,6 procent tot bijna 18.000, het aantal campers met 17,2 procent tot zo'n 4.600.

Volgens Siewert Gorter, voorzitter van BOVAG Caravan- en Camperbedrijven, tonen deze cijfers dat kamperen het 'perfecte' vakantie-alternatief vormt: "Voor jongeren en voor gezinnen met kleine kinderen is de camping natuurlijk de ultieme vakantiebestemming. Nu verre reizen en all-inclusivevakanties voor velen geen optie zijn, kijkt iedereen naar wat er wél kan. Kamperen blijkt dan ineens niet alleen een geweldig alternatief, maar ook nog eens coronaproof. Bovendien denken jongeren met en zonder kinderen al gauw met een warm gevoel terug aan de mooie tijd vroeger op de camping met hun eigen ouders."

Gorter zegt dat de driehonderd caravan- en camperbedrijven die bij BOVAG zijn aangesloten een moeilijk voorjaar hebben gehad. "In dat voorjaar hadden alle zaken juist op volle toeren moeten draaien, we zijn immers seizoensgebonden. De toenemende interesse voor kamperen maakt ons jaar vooralsnog enigszins goed."

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
BOVAG camping vakantie kamperen corona camper caravan RDC
Deel dit artikel: