Eigenaar autodemontagebedrijf Hoogeveen gaat uit van brandstichting

De eigenaar van DB Demontage in Hoogeveen denkt dat de brand op zijn autodemontagebedrijf is aangestoken. Vanochtend gingen op het terrein aan de Siemensstraat zo'n 200 auto's in vlammen op.

"Auto's vliegen niet spontaan in brand. Bovendien heeft het hier vanochtend nog geregend", reageert de eigenaar van DB Montage, die liever anoniem wil blijven, op de grote brand. "Ik vermoed dus brandstichting. Wellicht hebben enkele kinderen een aansteker in een van de auto's gevonden."

Bluswater

Verschillende brandweerkorpsen rukten vanochtend uit om het vuur bij het Hoogeveense bedrijf te doven. Volgens de ondernemer kon de brandweer niet direct voluit aan de slag vanwege het ontbreken van een bluswaterpunt. Een woordvoerder van de Veiligheidsregio Drenthe spreekt dat verwijt tegen. Volgens hem arriveerde de brandweer met zogeheten waterwagens, waarmee het vuur ook kon worden bestreden.

Om een nog grotere hoeveelheid bluswater te verkrijgen, werden daarna wel waterslangen over meerdere wegen uitgerold om een deel van de inhoud van een even verderop gelegen kanaal te halen. Rond het middaguur werd het sein brand meester gegeven.

'Maandag gewoon weer open'

"Gelukkig is het naar omstandigheden goed afgelopen. Het belangrijkste is dat er geen gewonden zijn gevallen", zegt de eigenaar van het bedrijf. "De getroffen auto's zouden toch worden gesloopt, alleen kan ik er nu geen onderdelen meer uit halen. De buurman heeft een beetje schade, ook dat valt mee. En wij kunnen maandag gewoon weer open."

Bij het terrein hangen camera's. De beelden worden door de politie bekeken om te onderzoeken of het daadwerkelijk om brandstichting gaat. "Hopelijk staat er iets op de camerabeelden, anders zullen de kosten volledig voor mijn rekening zijn", verzucht de eigenaar van DB Demontage.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
112 Hoogeveen brand
Deel dit artikel: