De week van Drenthe: protesterende asielzoekers en oplaaiende mondkapjesdiscussie

Het was de week van de mondkapjesdiscussie en de protesterende asielzoekers. Bij het asielzoekerscentrum in Hoogeveen demonstreerden ze tegen de Immigratie- en Naturalisatiedienst. Dat en meer in 'De week van Drenthe'.

Asielzoekerscentrum

Een groep van zo'n dertig à veertig asielzoekers protesteerde maandagmiddag bij het azc in Hoogeveen tegen de lange wachttijden bij de IND. De groep komt bijna in zijn geheel uit Syrië.

De asielzoekers zeggen inmiddels negen maanden tot twee jaar en vier maanden in Nederland te verblijven. Al die tijd hebben ze niets gehoord van de IND.

Goudprijs stijgt

De goudprijs heeft een recordhoogte bereikt. Eén kilo goud kost zo'n 20.000 euro meer dan in 2017, zegt Gerrit Roosjen van Goudwisselkantoor Assen. Dat heeft volgens hem alles te maken met de spanningen in de wereld.

Man ligt maandenlang dood in huis

Een inwoner van Assen heeft langere tijd dood in zijn woning gelegen aan de Zaagmolen. De man is volgens de politie een natuurlijke dood gestorven. Buurtbewoners gaven aan de man al maanden niet te hebben gezien.

VRD wil terugkomende toeristen controleren

De Veiligheidsregio Drenthe wil strengere maatregelen op vliegveld Groningen Airport Eelde om reizigers uit risicogebieden te controleren. Op dit moment voldoen een mondkapje en een gezondheidsverklaring, maar dat is volgens plaatsvervangend voorzitter Marcel Thijsen onvoldoende. "Die eerste golf kwam ook juist via toeristen uit Duitsland en Oostenrijk naar ons land", gaf hij als argument.

Een dag later liet het kabinet weten dat er geen verplichte controle komt op reizigers uit risicogebieden.

Topdrukte bij zwemplassen

De zwemplassen Gasselterveld en 't Nije Hemelriek werden vrijdag afgesloten door Staatsbosbeheer. Door het zomerse weer was het er te druk. De parkeerplaatsen raakten overvol, dus sloot Staatsbosbeheer het terrein af met hekken. Rond de plassen zelf was er volgens Staatsbosbeheer nog genoeg ruimte om voldoende afstand van elkaar te houden. Mensen die toch wilden zwemmen werd aangeraden naar andere plassen te gaan.

Meer over dit onderwerp:
De week van Drenthe nieuwsoverzicht
Deel dit artikel: