Tweede en vierde plaats voor Streuer en De Haas in Magny-Cours

MOTORSPORT - Zijspancoureur Bennie Streuer uit Grolloo en bakkenist Ilse de Haas hebben met hun Bonovo Action team het raceweekend in Magny-Cours afgesloten met een tweede en vierde plaats.

Op het circuit in Frankrijk stonden dit weekend de eerste twee wedstrijden van het Franse Kampioenschap (FSBK) op het programma. Gisteren wisten Streuer en De Haas de tweede plaats op het podium te bemachtigen. Vandaag startte het duo vanaf de laatste plaats, maar wisten toch op een vierde plek te eindigen.

'Erg tevreden'

Streuer laat weten erg tevreden te zijn. "Het waren twee pittige wedstrijden met mooie resultaten. Een geweldige prestatie voor een eerste race en in dit sterke WK startveld. We hebben laten zien dat we erbij zitten."

Helemaal vlekkeloos verliep het weekend niet. Door de race van zaterdag waren er problemen met de versnellingsbak ontstaan. Die werd voor de kwalificatierace van vandaag wel gerepareerd, maar door een olieprobleem moest er toch een nieuw blok inkomen. Het werd een race tegen de klok om alles op tijd klaar te krijgen, maar Streuer en De Haas konden ook vandaag starten.

TT Circuit

Streuer: 'We kunnen niet wachten tot de eerstvolgende wedstrijd."

Op 14, 15 en 16 augustus worden op het TT Circuit de eerste wedstrijden gereden voor het Duitse Kampioenschap (IDM) en het Nederlandse Kampioenschap (ONK).

Lees ook:

Deel dit artikel: