Slachtoffer ernstig ongeluk op N381 bij Zweeloo overleden

Het ongeluk gebeurde tussen Zweeloo en Noord-Sleen (Rechten: Van Oost Media)
Het ongeluk gebeurde tussen Zweeloo en Noord-Sleen
Een van de slachtoffers van het ernstige ongeluk dat op zaterdagavond 25 juli gebeurde op de autoweg N381 bij Zweeloo is aan haar verwondingen overleden. Het gaat om de 78-jarige vrouw, laat een woordvoerder van de politie weten.
Bij het ongeluk raakten ook twee inzittenden van een andere auto en één van hun drie kinderen gewond. De andere twee kwamen met de schrik vrij, net als een vrachtwagenchauffeur die bij het ongeluk betrokken was.

Verkeerde weghelft

De 78-jarige vrouw uit de gemeente Borger-Odoorn belandde tijdens het rijden op de N381, ook wel bekend als de Frieslandroute, met haar auto op de verkeerde weghelft en botste op de vrachtwagen. Daarna kwam ze ook in botsing met de auto van het gezin dat achter de vrachtwagen reed.
Vijf ambulances en twee traumahelikopters rukten uit naar de N381 om hulp te verlenen aan de slachtoffers en de weg was urenlang dicht. De politie begon gelijk met een onderzoek naar de oorzaak: er werd technisch onderzoek verricht en met betrokkenen gesproken. Nu het bejaarde slachtoffer is overleden, blijft het de vraag hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, zegt de politiewoordvoerder.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.