Restaurant De Beren in Hoogeveen mag eindelijk open

Het geduld werd maanden op de proef gesteld, maar vandaag kreeg de eigenaar van De Beren in Hoogeveen eindelijk goed nieuws: het nieuwe restaurant mag open.

Vanaf morgenmiddag (dinsdag) 4 uur heet De Beren het publiek welkom. Het restaurant in de voormalige vestiging van Het Postkantoor was van plan begin april al de deuren te openen, maar omdat de gemeente Hoogeveen nog geen drank- en horecavergunning afgaf werd het feest uitgesteld.

De gemeente zei te wachten op de uitslag van het zogenaamde Bibob-onderzoek (bevordering integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur), een verplicht onderdeel voor een vergunning. Vorige week kreeg het restaurant de eerste signalen dat de vergunning er dan eindelijk aan zat te komen. "Maar we wilden het eerst zien, dan geloven", hield marketingmanager Marjolein Mens nog een slag om de arm. "Vandaag kwam het hoge woord er gelukkig uit."

Samenloop van omstandigheden

Dat het zo lang heeft geduurd, komt volgens Mens door een samenloop van omstandigheden. "Corona heeft alles wellicht vertraagd, terwijl misschien ook bij ons in de aanvraag niet alles vlekkeloos is verlopen. Het heeft bizar lang geduurd. Dat neemt niet weg dat we staan te trappelen om te beginnen en veel zin hebben om de eerste gasten te ontvangen."

Het filiaal van De Beren in Meppel wacht nog op een vergunning. Hoewel Mens zegt dat een vergunning nog niet in zicht is, verwacht ze ook hier binnen afzienbare tijd groen licht.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Hoogeveen horeca De Beren
Deel dit artikel: