Jan Huzen ondergedoken na kritiek op undercover agenten

Jan Huzen uit Nieuw-Weerdinge, oprichter van Facebookpagina 'Steungroep Boeren & Burgers' en amateurspeurder in de zaak Willeke Dost, is in het buitenland ondergedoken. Aanleiding hiervoor zijn bedreigingen die Huzen ontving nadat hij zich in de media kritisch had uitgelaten over het optreden van undercoveragenten bij boerenprotesten.

Dat laat zijn advocaat Paul Cruts aan De Stentor weten.

Huzen en de politie liggen al weken met elkaar overhoop nadat hij dreigde de adressen van undercoveragenten op Facebook bekend te maken, omdat zij zich onherkenbaar mengen onder betogers bij boerenprotesten, schrijft De Stentor. Huzen zou mensen hebben willen waarschuwen voor buitenproportioneel politiegeweld.

Volgens Huzen's advocaat staan de bedreigingen in verband met de uitspraken van politievakbond ANPV in de media. De voorzitter van de bond stelt hierin dat het niet zo mag zijn dat de persoonlijke levenssfeer van de undercoveragenten in het geding komt doordat er beeldmateriaal, bedoeld om de identiteit van de agenten te achterhalen, van hen gedeeld wordt.

Deel dit artikel: