HZVV verliest eerste oefenwedstrijd ruim van HHC Hardenberg

HZVV verliest de eerste oefenwedstrijd van HHC Hardenberg (Rechten: RTV Drenthe / Stijn Steenhuis)
HZVV verliest de eerste oefenwedstrijd van HHC Hardenberg
VOETBAL - HZVV kwam, na ruim 150 dagen zonder voetbal, vanavond voor het eerst weer in actie. In de eerste oefenwedstrijd van het seizoen was tweede divisionist HHC Hardenberg met 7-1 te sterk. Het was de eerste wedstrijd onder de nieuwe hoofdtrainer Rick Mulder.
Al in de eerste minuut kwam de ploeg uit Hardenberg op een 1-0 voorsprong. De van ACV overgekomen Matthijs Hardijk schoot de thuisploeg aan de leiding. Yoran Popovic miste een kans op de gelijkmaker, waarna Rick Hemmink, na twintig minuten, de 2-0 op het scorebord bracht.
De wedstrijd, die drie keer dertig minuten duurde, was voor de eerste pauze al beslist. Hemmink scoorde een loepzuivere hattrick door ook de 3-0 en 4-0 te maken.
In het tweede blok werd er veel gewisseld en deed HZVV wat terug. Na een handsbal kregen de Hoogeveners een strafschop die door Romano Djababoe werd benut (4-1). Via weer Hemmink, Rob van der Leij en Rutger Etten werd de eindstand op 7-1 bepaald.
Volgende week dinsdag speelt HZVV de twee wedstrijd in de voorbereiding. FC Emmen O21 is dan, in Hoogeveen, de tegenstander.