Twee doden in Weiteveen, verdachte (50) uit Klazienaveen gearresteerd

politie weiteveen ambulance
Twee mensen zijn in Weiteveen om het leven gebracht © Persbureau Meter
In Weiteveen zijn vanochtend twee mensen om het leven gebracht. De politie heeft één aanhouding verricht. De verdachte is een 50-jarige man uit Klazienaveen.
Het incident gebeurde aan de Bargerweg. Volgens de politie is er bij het incident geschoten. De forensische opsporing van de politie doet verder onderzoek en praat met getuigen.

Slachtoffers in auto en bij woning gevonden

De politie kreeg rond 8.45 uur aanvankelijk een melding dat een auto op een boom was gebotst. Later werd duidelijk dat er sprake was van een 'geweldsincident'. "Ter plaatse troffen wij twee slachtoffers aan. Eén lag in de auto, de andere persoon werd bij de woning gevonden", zegt een woordvoerder. De politie kan nog niets zeggen over de identiteit van de twee doden. Volgens omwonenden gaat het om een stel.
De verdachte werd snel daarna opgepakt. De politie gaat vooralsnog uit van een eenmansactie.
Aan het incident lijkt een langslepend conflict vooraf te zijn gegaan. "Ze schijnen elkaar te kennen vanwege de verkoop van een woning", schetst verslaggever Rien Kort, die in Weiteveen is. "Er zou onenigheid zijn geweest over het onderhoud van die woning. Dat hoor ik van mensen uit het dorp." De politie kon daar verder nog niets over zeggen.
Twee doden in Weiteveen, verdachte (50) uit Klazienaveen gearresteerd

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.