Stelling: Ik vind het steeds lastiger om mij aan de coronaregels te houden

Premier Mark Rutte bespreekt vandaag met de meest betrokken ministers hoe de hernieuwde opmars van het coronavirus kan worden gestopt. Zorgen zijn er vooral over studenten en over vakantiegangers die terugkeren uit risicogebieden. Na afloop geeft Rutte samen met 'coronaminister' Hugo de Jonge vanavond een persconferentie, de eerste in anderhalve maand tijd.

Volgens Haagse bronnen overweegt het kabinet een streep te zetten door de introductieweken voor studenten. Voor terugkerende vakantiegangers wordt volgens ingewijden mogelijk een teststraat ingericht op Schiphol. Daar kunnen reizigers zich dan vrijwillig en laagdrempelig laten testen.

Het extra kabinetsberaad is ingepland omdat het aantal besmettingen met het coronavirus de afgelopen weken sterk is opgelopen. Daardoor nam ook de druk op het kabinet om in actie te komen vanuit de Tweede Kamer toe. Met name de linkse oppositie is erg kritisch en verwijt Rutte een gebrek aan regie. Hoogleraar sociale psychologie Arie Dijkstra van de Rijksuniversiteit Groningen vindt overigens dat Rutte vanavond de dreiging van het virus weer duidelijk moet maken.

Stelling

Hoe kijk jij naar de opleving van het coronavirus? De nadrukkelijke oproep om anderhalve meter afstand te houden wordt voor sommigen steeds lastiger om na te leven. Vind je het moeilijk worden om je continu aan alle voorschriften te houden?

Meer over dit onderwerp:
stelling corona anderhalvemetersamenleving
Deel dit artikel: