Zomerserie Sport: Schiet René zich terug in de wedstrijd?

Het staat inmiddels 2-0 voor Niels Dijkhuizen in de strijd tegen collega Rene Posthuma in onze sportzomerserie, waarin onze twee sportverslaggevers kennis maken met sporten die niet zo vaak media-aandacht krijgen of gewoon heel onbekend zijn. Participerende journalistiek, zou je het kunnen noemen.

Met sjoelen en petanque bleek René geen partij voor Niels, maar vandaag zou het zomaar eens anders kunnen zijn. De heren gaan namelijk een sport doen die René een stuk beter moet liggen (hij heeft immers vaak geoefend op de kermis), want ze gaan namelijk schieten bij Schietvereniging Beilen.

Groeiende belangstelling

SV Beilen is een vereniging met honderd leden, waar beginners altijd starten met geweerschieten. "Dit vanwege de veiligheid. Met een geweer draai je je nu eenmaal minder snel om naar andere schutters", laat voorzitter Jan Kiers weten. "Een half jaar geleden waren we nog met tachtig schutters, maar dankzij de open dag en de innovatieprijs die we kregen tijdens het sportgala Midden-Drenthe is de belangstelling gegroeid."

Onze verslaggevers slaan het geweer over en storten zich met overgave op het 'kleinkaliberpistool'. Wordt het 3-0 of komt 'kermisschutter' René Posthuma toch nog terug in de wedstrijd?

Deel dit artikel: