75.000 voor De Tamboer om theater 'coronaproof' te maken

Het theater in Hoogeveen krijgt 75.000 euro (Rechten: Kim Stellingwerf/RTV Drenthe)
Het theater in Hoogeveen krijgt 75.000 euro
De Tamboer in Hoogeveen krijgt 75.000 euro om het theater extra coronaproof te maken. Dat bedrag komt van het Kickstart Cultuurfonds, een initiatief van de BankGiro Loterij en een groot aantal private fondsen.
In totaal is er 1,2 miljoen euro beschikbaar gesteld om 34 theaters coronaproof te maken. De Tamboer is het enige Drentse theater dat subsidie krijgt. Theaters konden sinds 15 juli een aanvraag indienen voor een bijdrage, zodat ze het publiek weer op een veilige manier kunnen ontvangen. Het is niet duidelijk of de andere theaters in Drenthe ook een aanvraag hadden gedaan.
Deze toekenningsronde van het Kickstart Cultuurfonds is een eerste in een reeks van twaalf. Volgende week worden bedragen toegekend aan concertzalen en poppodia, waarop wekelijks ander categorieën in de cultuursector volgen, zoals tentoonstellingen en theaterproducties. In totaal wordt ruim 16 miljoen euro verdeeld.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.