Drukte bij zwemplassen en zwembaden

Een verrassing zal het niet zijn, maar het is druk bij de zwemplassen en zwembaden. Vandaag tikken we waarschijnlijk de 30 graden wel aan, vanaf morgen gaan we daar tot zeker halverwege volgende week flink overheen.

En dus zoeken veel mensen verkoeling bij de vele plassen en baden. Op sommige plekken is het al zó druk, dat de toegang gesloten wordt. Dat gebeurt onder meer in de gemeente Aa en Hunze.

Waarschuwingsborden

Zo zijn de parkeerplaatsen voor 't Nije Hemelriek en het Gasselterveld helemaal vol. Daar is plek voor zo'n tweeduizend auto's. De toegangswegen naar die zwemplassen worden afgesloten, zo meldt boswachter Martijn Harms van Staatsbosbeheer. Vorige week vrijdag was dat ook het geval. Daarop werden waarschuwingsborden geplaatst, die bezoekers op tijd moeten waarschuwen wanneer het te druk is.

Ook bij zwembad Zwanemeer in Gieten worden geen nieuwe mensen meer toegelaten. Daar is het maximum aantal bezoekers (vierhonderd) bereikt.

Andere zwemplassen

Bij andere zwemplassen is het nog niet dusdanig druk, dat de toegang moet worden afgesloten. Wel heeft de gemeente Assen maatregelen genomen bij het recreatiegebied Baggelhuizerplas. Daar worden gastdames en -heren ingezet om de bezoekers te wijzen op de regels. Daarnaast heeft de gemeente extra toezicht geregeld om de situatie in de gaten te houden.

Deel dit artikel: