Geen buurtbussen tot 1 september

Buurtbussen in Drenthe en Groningen staan vanwege corona in elk geval tot 1 september stil. Eerder was bekendgemaakt dat de bussen tot half augustus niet zouden rijden.

Volgens Publiek Vervoer Groningen Drenthe worden buurtbussen gereden door vrijwilligers, van wie velen tot de risicogroep met betrekking tot het coronavirus horen. Het is vanwege de grootte van de busjes te lastig om afstand te houden tussen chauffeur en passagiers.

Protocol

De landelijke werkgroep buurtbussen is bezig met het opstellen van een apart buurtbus protocol om 'veilig en verantwoord reizen met de buurtbus' ook weer mogelijk te maken, meldt Publiek Vervoer Groningen Drenthe. Dit protocol wordt afgestemd met het RIVM en de landelijke werkgroep buurtbussen. Tot dan kan niet met de buurtbus worden gereisd.

In Groningen en Drenthe staan de buurtbussen sinds 16 maart stil. Eerder is aangegeven dat ze tot 1 juni niet zouden rijden. Deze periode werd vervolgens verlengd tot midden augustus. Het is onduidelijk wanneer de buurtbussen weer gaan rijden. Tot het zo ver is, zal Publiek Vervoer geen alternatief inzetten.

In verband met het coronavirus heeft RTV Drenthe een speciaal dossier aangemaakt. Daarin houden we je op de hoogte waar in Drenthe sprake is van besmettingen, wat de gevolgen zijn en wat je zelf moet doen zodra je vermoedt dat je het coronavirus hebt. Ook kun je daar je dringende vragen kwijt over het virus.

Deel dit artikel: