Heet, heter heetst: warmste 9 augustus ooit gemeten

Ook vandaag zochten veel mensen verkoeling aan het water (Rechten: Van Oost Media)
Ook vandaag zochten veel mensen verkoeling aan het water
In De Bilt was het vanmiddag om 16.10 uur 32,6 graden en daarmee is het officieel de warmste 9 augustus ooit gemeten. Het vorige record was 32,5 graden, dat werd in 2004 gehaald, zo meldt weerbureau Weeronline.
In het zuiden van Nederland werden nog hogere temperaturen gemeten. In Gilze-Rijen werd het om 15.50 uur maar liefst 35,3 graden. Eerder vandaag was al sprake van een officiële hittegolf, de eerste van dit jaar en de 29e hittegolf sinds het begin van de weermetingen door het KNMI in 1901.
Net als afgelopen nacht blijft het ook vannacht warm. In het midden en zuiden daalt de temperatuur niet verder dan 20-21 graden.
De komende dagen blijft het in heel Nederland zeer heet met in De Bilt maxima van 33 a 34 graden. In Drenthe worden temperaturen van 32 a 33 graden verwacht. In het zuidoosten van ons land wordt het met 37 graden het heetst. Pas na donderdag lijkt de temperatuur de 30 graden niet meer te gaan halen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.