OM: 'Grof geweld bij dubbele moord Weiteveen', verdachte blijft vastzitten

bargerweg weiteveen
De politie zette de Bargerweg af voor onderzoek © Persbureau Meter
Richard K., de 50-jarige man uit Klazienaveen die wordt verdacht van een dubbele moord op een echtpaar in Weiteveen, blijft langer vastzitten. De rechter-commissaris heeft zijn voorarrest met veertien dagen verlengd. Ook zal hij voor psychiatrische observatie worden opgenomen in het Pieter Baan Centrum.
Volgens het Openbaar Ministerie is er grof geweld gebruikt bij de moorden op de 38-jarige man en zijn 44-jarige vrouw. Uit onderzoek blijkt dat onder meer op beide slachtoffers is geschoten. De vrouw is van korte afstand doodgeschoten, de man is op meerdere manieren toegetakeld. Hij is beschoten, gestoken en geslagen. Onder meer een van hun kinderen, de zoon, was hiervan deels getuige.
Volgens het OM wijst alles erop dat de verdachte gebruik heeft gemaakt van meerdere wapens die hij heeft meegenomen naar de plaats van het drama. "De verdachte was in het bezit van een wapenvergunning. We onderzoeken welke wapens hij mocht hebben en of die gebruikt zijn bij het incident."

Conflict

Tussen de verdachte en de slachtoffers was al een jaar een conflict gaande, nadat het echtpaar een woning van K. had gekocht. Volgens de kopers zou er sprake zijn van bouwtechnische gebreken. Er volgde een periode van ruzies, pesterijen en bedreigingen over en weer.
"Beide partijen hebben in het laatste jaar meerdere meldingen en enkele aangiften gedaan van in hun ogen overlast gevend of strafbaar gedrag door de ander", laat het OM weten. Gezien het lopende onderzoek kan het OM hier nog niet in detail op ingaan.

Impact

Het geweldsincident heeft grote impact op het dorp. Het gedode echtpaar had twee kinderen, waarvan een naar basisschool St. Franciscus in Weiteveen gaat. Hun andere kind is een leerling van Terra in Emmen.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.